Restaurant Venetian Well Corfu

Tijdens onze roadtrip door Corfu hebben we vele plekken bezocht. Helaas zaten wij net op de grens van hoogseizoen naar laagseizoen en daardoor stonden we in de kleine dorpen vaak voor een gesloten deur. Heel jammer, maar ook heerlijk om dit eiland in alle rust te verkennen. Doordat vele restaurants in de afgelegen dorpen en aan de kust gesloten waren, zijn we vaak in de hoofdstad beland: Kerkyra oftewel Corfu-stad. Onze drie favoriete adresjes in deze stad zijn:

Venetian Well
Deze plek heeft misschien wel de meeste indruk op ons gemaakt tijdens onze roadtrip. Romantisch, stijlvol en eten op topniveau. Midden in de stad kom je terecht in een oase van rust met een uiterst vriendelijke bediening. Wij besluiten om ons culinair te laten verwennen met een 4-gangenmenu. Tip: de toetjes mag je absoluut niet overslaan!

Goedkoop en lekker eten in Corfu-stad, Venetian Well Corfu

Sofokleous Dousmani 46, Kerkira 491 00, Griekenland

Pane e Souvlaki 
Lekker, goedkoop en vooral heel erg Grieks. Wij zijn geen fan van de Griekse keuken, maar na het bezoeken van deze plek zijn we er toch wel een beetje verliefd op geworden. Het is een piepklein restaurantje in het centrum van Corfu-stad en je moet dan ook net geluk hebben dat er een tafeltje vrij is. Wij hadden geluk dat we in het laagseizoen een bezoek brachten aan Corfu en hebben hier dan ook maar liefst drie keer gegeten. Zowel voor lunch als diner is dit restaurantje lekker vertoeven. Tip: mixed grill. Yummm wij krijgen nu alweer honger als we eraan denken.

Goedkoop en lekker eten in Corfu-stad. Pane e Souvlaki Corfu.

77, Gkilford, Kerkira 491 00, Griekenland

Rex
Gelegen in een van de belangrijkste straten van Corfu-stad tegenover de historische gebouwen van Liston. Liston is overigens een van de bekendste plekken van Corfu-stad, een heerlijke wandelpromenade omgeven door diverse restaurantjes en bars. Een ideale plek voor een tussenstop tussen als het sightseeing door. Oké, we dwalen af. Terug naar Rex. Een restaurantje met een ongedwongen sfeer, vriendelijke bediening en eten voor een prima prijsje. Tip: papardelle met champignons en truffelolie. 

Kapodistriou 66, Kerkira 491 00, Griekenland

Wat zijn jouw favoriete adresjes in Corfu-stad?