Handige reisapps

Tijdens het reizen kom je vaak in verschillende situaties terecht. Soms raak je tijdens je scootertocht de weg kwijt, de andere keer zit je dagen zonder WiFi, terwijl je al je familie/vrienden in Nederland een update wil geven over jouw onvergetelijke avontuur en soms kijk je op je bankrekening en dan schrik je van je uitgaven. Met deze handige reisapps wordt jouw reis op bovenstaande momenten net iets makkelijker.

Maps.me
Deze app valt zeker weten onder de categorie life savers. Maps.me is een offline navigatie-app voor op je telefoon en/of tablet. Of je nou een auto huurt, een fietstocht wilt gaan maken, met de scooter wil touren of gewoon lekker wilt wandelen, de app stippelt offline de snelste route uit tussen punt A en punt B. De weg vinden was nog nooit zo makkelijk.

Mocht je gebruik gaan maken van deze app, zorg er dan voor dat je de kaarten van het land waar je op vakantie gaat al in Nederland doet downloaden. Voor het downloaden van de kaarten heb je namelijk wel internet nodig. Zodra je de kaarten gedownload hebt kun je altijd offline navigeren.

Deze app is gratis te downloaden in de App Store. 

Polarsteps
Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk om familie en vrienden op de hoogte te houden van onze avonturen. Dit is natuurlijk mogelijk op heel veel manieren, maar de app Polarsteps is toch veruit onze favoriet. Polarsteps is een reistrack app. De app houdt precies bij waar jij bent tijdens je reis. Iedere stap die je zet, kun je toevoegen op de kaart. Bij deze stap kun je vervolgens foto’s en een verhaal toevoegen. Je volgers zijn in de gelegenheid om je stap te liken en/of een reactie achter te laten. En nog leuker, achteraf kun je via Polarsteps een travelbook bestellen van jouw persoonlijke avontuur. Hoe tof is dat?!

Deze app is gratis te downloaden in de App Store.

Travelspend
Wij proberen zo vaak mogelijk te reizen en dat kost natuurlijk geld. Wij zijn ervan overtuigd dat reizen absoluut niet duur hoeft te zijn. Voordat wij gaan reizen bepalen we altijd een globaal dagbudget. Met de app Travelspend houden wij onze uitgaves exact bij.

Deze app is onwijs makkelijk in gebruik. Nadat je de app gedownload hebt, kun je een nieuwe reis aanmaken in de app. Vervolgens koppel je daar het budget, dat je voor ogen hebt voor de reis, aan. Zodra je uitgaven maakt tijdens de reis, kun je deze uitgaven toevoegen. Het voordeel is dat je dit gewoon in de munteenheid kunt doen van het land waar je op dat moment bent. Het bedrag wordt dan volgens de wisselkoers op die dag omgerekend naar Euro’s. Ook kun je heel makkelijk je uitgaven categoriseren in de app. Denk aan: transport, accomodaties, boodschappen, restaurants, excursies of souvenirs. Zo zie je precies waar jij je geld aan uitgeeft.

Deze app is gratis te downloaden, maar wij raden de premium versie aan omdat je dan net iets meer mogelijkheden hebt. Met de premium versie kun je bijvoorbeeld het budget ook delen met je reispartner(s). De premiumversie kost €8,99 voor een jaar en €19,99 voor lifetime-gebruik.

Wij kunnen een reis zonder deze apps niet meer voorstellen.