James Bun Paris

Afgelopen weekend hebben wij 2017 afgesloten in de stad van de liefde: Parijs. Naast dat het ons ontzettend leuk leek om het nieuwe jaar in te luiden in Parijs leek het ons ook leuk om de stad opnieuw te ontdekken. We hebben dan ook een heel weekend lang de wijken van Parijs doorgeslenterd om de leukste food hotspots voor jullie op een rij te zetten.

République of Coffee
Na het inluiden van het nieuwe jaar hadden wij op 1 januari natuurlijk trek in een stevig ontbijtje. Veel ontbijttentjes waren overigens gesloten dus heel veel keuze was er niet deze dag. Ons appartementje lag in de buurt van Place de la République, een historisch plein met een aantal leuke barretjes en deze super toffe zaak: République of Coffee. Wij aten hier granola met vers fruit, pancakes met twee gebakken eitjes, avocado en een Mexicaanse salsa en deelden een cinnamon roll,
die je echt moet proberen!

République of Coffee Paris, hotspots in Parijs Parijs République of coffee
République of Coffee, 2 Boulevard Saint-Martin, 75010 Paris, Frankrijk

L’as du Falafel
Als het aan ons ligt kopen we een huis in de wijk ‘Le Marais’. Deze levendige, Joodse wijk ligt verdeeld over het 3e en 4e arrondissement van Parijs en is een van de oudste wijken in de stad. Je vindt hier een diversiteit aan hippe bars, restaurantjes, boetiekjes en galeries. Ook is de wijk enorm bekend om de falafel van L’as du Falafel. Laat je niet wegjagen door de enorme rij, deze falafel is het wachten dubbel en dik waard.

L'as du Falafel hotspots in Parijs L’as du Falafel, 32 Rue des Rosiers, 75004 Paris, Frankrijk

Daroco
Dit Italiaanse restaurant stond al enige tijd op ons lijstje. Wij wilden hier heel graag eten op 31 december, maar dit was niet mogelijk. Op 1 januari konden we hier wel terecht en onze laatste avond in Parijs wilden we natuurlijk in stijl afsluiten. Daroco is een stijlvol ingericht restaurant, met twee verdiepingen. Het interieur zouden we zo willen overnemen en de bediening doet er alles aan om jou een perfecte avond te bezorgen. We starten onze avond met een glas rode wijn en focaccia. Als hoofdgerecht bestelde Yves een pizza en ik de linguini met langoustine en shiitake. Een toetje hoort er natuurlijk bij en daarom deelden we een tiramisu. Voor alle pizza-lovers onder ons: wij durven te zeggen dat Daroco de lekkerste pizza heeft gemaakt die we ooit gegeten hebben. TIP: wel even reserveren vooraf om teleurstelling te voorkomen.

Daroco Parijs, hotspot, Italiaans restaurantDaroco, 6 Rue Vivienne, 75002 Paris, Frankrijk

Mamie Burger
Tijdens een citytrip leggen wij heel wat kilometers af. We vinden het dan vaak ook lekker om de avond te eindigen met friet en een hamburger. In iedere stad zoeken wij wel een burgerrestaurant op, want zoals jullie weten ben ik een burger-addict. In Parijs hebben wij een bezoekje gebracht aan Mamie Burger. Er zijn meerdere locaties van Mamie burger in Parijs maar wij kozen voor Mamie Burger Opéra. Deze locatie is een heel knus ingericht restaurantje. Heb je niet veel tijd om te eten? Dat maakt niet uit, het eten komt hier snel. Zelf zou ik hier geen burger meer pakken met cheddar. De burger was rijkelijk belegd met cheddar en ik ben geen echte kaasfan. Mocht je een echte kaaslover zijn dan zul je dit ongetwijfeld wel lekker vinden.

Hotspot Mamie burger ParijsMamie Burger Opéra, 16 Rue de la Michodière, 75008 Paris, Frankrijk

James Bun
Wij houden ontzettend van Aziatisch eten, in een stad als Parijs gaan we dan ook graag op zoek naar plekken waar we Aziatisch kunnen eten. Bij James Bun waan je, je voor even in Vietnam: de inrichting, de kruidige geuren, de lampen aan het plafond, het aanschuiven bij ‘vreemden’ aan tafel en de Vietnamese vrouwen in de open keuken zorgen voor een heerlijke beleving. Yves nam de noodles chicken coconut curry en ik koos voor noodles chicken ginger. Als bijgerecht kozen we voor een springroll gevuld met quinoa. Het bijgerecht is een echte aanrader!

Vietnamees streetfood James Bun Parijs, hotspot  Interieur James Bun Parijs, hotspot
James Bún, 10 Boulevard des Batignolles, 75017 Paris, Frankrijk

Wat zijn jouw favoriete adresjes in Parijs?