Place Djemaa El Fna in Marrakech

Marrakech heeft ontelbaar veel bezienswaardigheden. Wij waren maar liefst 6 dagen in Marrakech en hadden dan ook genoeg tijd om de stad uitgebreid te verkennen. Ga jij maar voor een aantal dagen naar Marrakech? Lees dan nu 6 dingen die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan deze kleurrijke stad.

Djemaa el Fna
De medina is een doolhof aan straatjes, maar al deze kleine straatjes leiden naar een centraal punt: Djemaa el Fna. Overdag is  er op dit plein een markt te vinden en zodra de avond valt verandert dit plein in het kloppend hart van Marrakech. Slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, muzikanten en talloze eetkraampjes. Een plek waarbij je het echte 1000-en-1-nacht-gevoel zeker gaat ervaren. Dompel je onder in de Arabische cultuur en ga als de vele Marokkaanse inwoners eten bij een van de kraampjes op Djemaa el Fna. Tip: kraam nummer 26.

Place Djemaa El Fna in Marrakech

Local food place Djemaa El Fna, Marrakech


Souks
Iets wat je absoluut niet mag overslaan wanneer je in Marrakech bent is dwalen door de souks. Een afwisseling van kleuren en geuren, karren getrokken door mensen of ezels, loslopende kippen, piepende brommers, gesluierde vrouwen, ambachtslieden aan het werk en de woorden jalla, jalla. De souks moet je ervaren. Laat gerust wat plek over in je koffer voor je vertrekt want shoppen kun je hier zeker. Vergeet ook vooral niet om af te dingen, want dat is hier heel normaal, het wordt zelfs als respectloos gezien wanneer je niet doet afdingen. Tip: heb geduld bij het afdingen.

De Souks in Marrakech, Marokko


El-Badipaleis
Dit paleis is in 1578 gebouwd door koning Ahmad I al-Mansoer. De vervallen muren, de binnenplaats met grote vijvers, de ooievaars en het uitzicht op de stad zorgen ervoor dat deze plek zeker een bezoekje waard is.

El-Badi paleis, Marrakech

Medersa Ben Youssef
Dit is de Koranschool in Marrakech. Deze school heeft zich ontwikkeld tot de belangrijkste Koranschool in de Islamitische wereld en de grootste school van Afrika. Het gebouw is prachtig. Van gekleurde mozaïeken tot gedetailleerde houtsnijwerken. Op dit moment is de Medersa Ben Youssef gesloten voor renovatie, maar mocht je in de toekomst een bezoek brengen aan Marrakech, dan moet je hier zeker even een tussenstop maken.

Koranschool Medersa Ben Youssef, Marrakech

De Mellah
De Mellah is de Joodse wijk van Marrakech. Vroeger leefden hier meer dan 30.o00 joden. Door de jaren heen zijn echter vele joden uit deze stad vertrokken. Dit deel van Marrakech is anders dan de rest en dit heeft deels te maken met de rijke geschiedenis van deze wijk. In dit gebied zijn relatief weinig toeristen te vinden en daardoor is het lokale leven hier goed zichtbaar. Wil je een van de vele synagoge bezoeken in deze wijk? Regel dan vooraf een gids, die je kennis laat maken met deze wijk. Tip: breng alleen overdag een bezoek aan de Mellah.

Mellah, Marrakech

Palmeraie
Wil je de drukte van de stad even ontvluchten? Breng dan een bezoek aan de Palmeraie. De Palmeraie is een palm oase met meer dan 100.000 bomen. Tijdens een ritje op de kameel kun je dit bijzondere gebied gelegen aan de noordzijde van de stad rustig verkennen. Tip: stop onderweg, langs de weg, voor een heerlijke Marokkaanse muntthee.

Palmeraie Marrakech

Kamelen in Palmeraie, Marrakech

Blijf jij voor langere tijd in Marrakech dan zijn er ook een tal van excursies die je kunt ondernemen buiten Marrakech. Wij hebben bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan de Ouzoud watervallen, 150 km ten noordoosten van Marrakech. Na ons bezoek aan de Ouzoud watervallen zijn wij ontvangen bij een berberfamilie. Hierbij maakten wij van dichtbij kennis met de Arabische cultuur.