Gardens by the Bay in Singapore

Singapore staat bekend als een dure bestemming. Toch wilden wij, tijdens onze reis door Zuid-Oost Azië, dolgraag een stop maken in Singapore. Nadat we onze vliegtickets geboekt hadden, was het dan ook tijd om accommodaties in Singapore te zoeken. Een ding weten we zeker, accomodaties zijn er in overvloed. Maar waar kan je nou het beste verblijven? Tijdens ons bezoek aan Singapore hebben wij dit voor jou uitgezocht, van low-budget tot high-end.

Low-budget
Als backpacker leef je vaak van een beperkt budget en dat maakt het zoeken naar een schoon en gezellig hostel/hotel vaak een uitdaging, zeker in Singapore. Wij hebben de eerste drie nachten geslapen bij Eighteen by Three Cabins. Dit hostel ligt in het centrale business district van Singapore en op loopafstand van de wijk Chinatown, diverse hawkercenters en openbaar vervoer. Eighteen by Three Cabins heeft een- en tweepersoonskamers met een gedeelde badkamer. De kamers zijn aan de kleine kant, maar dat zijn de meeste kamers in Singapore.

Middenklasse
Wij vonden Singapore een ontzettend leuke stad. We hadden in eerste instantie drie nachten op de planning staan, maar zijn er uiteindelijk een week gebleven. Dit gaf ons ook de mogelijkheid om meerdere accomodaties in deze bruisende stad te proberen. Ben jij een flashpacker en heb jij graag net wat meer luxe dan een backpacker? Dan kunnen wij Hotel 1888 Collection aanraden. Dit hotel ligt middenin de wijk Chinatown en is recent geopend. De kamers zijn een stuk groter en hebben een eigen badkamer. De inrichting is modern en minimalistisch. Het hotel is enorm toekomstgericht. Zo werken ze met een app, waarmee je (bijna) alles in je kamer kan bedienen. Denk hierbij aan het openen van je hotelkamer, bedienen van de airco/gordijnen/licht en het bestellen van roomservice. Hou jij van een thuisbioscoop? Op deze hotelkamers, kun je na een drukke dag in de stad, via een beamer een lekker filmpje pakken en heerlijk in slaap vallen.

High-End
De ultieme Singapore-ervaring krijg je natuurlijk als je een overnachting boekt in het Marina Bay Sands boekt. Het Marina Bay Sands is een indrukwekkend gebouw in de vorm van een schip. Met het unieke infinitypool op het dak en de eindeloze uitzichten over de stad is dit hotel toch wel een icoon voor Singapore. Een overnachting op deze locatie paste niet binnen ons budget, maar wij zijn ervan overtuigd dat je hier een ultieme high-end ervaring zal beleven.

Marina Bay Sands Singapore

Overnachten in Singapore is dan misschien wel iets duurder dan in de rest van Zuid-Oost Azië, toch is het mogelijk om met een beperkt budget voor langere tijd in Singapore te blijven. Vele bezienswaardigheden zijn gratis in Singapore, het openbaar vervoer is ontzettend goedkoop en wanneer je er voor kiest om in een van de vele hawkercenters te eten vallen de kosten enorm mee.