Lekker en goedkoop eten bij Kiosk in Budapest

In de meivakantie waren we in Budapest. Wat een geweldige stad. Ik moet eerlijk toegeven vooraf waren we een beetje sceptisch over deze stad, maar we nemen al onze woorden terug want deze stad heeft ons in alle opzichten verrast. Mooie architectuur, gastvrije inwoners, hippe hotspots, lekker en goedkoop eten. Je vindt alles wat je nodig hebt in deze budgetvriendelijke stad.

Naast ontzettende cultuurfreaks zijn wij ook onwijs gek op eten, wie niet? Wij vinden het dan ook altijd een uitdaging om op zoek te gaan naar leuke, hippe en vooral budgetvriendelijke eettentjes. Het aanbod in deze bruisende stad is enorm, dus hier onze drie favorieten:

Kiosk
Kiosk ligt in de buurt van de belangrijkste en bekendste autovrije winkelstraat van Budapest: Váci Utca. Het is een moderne bistro, met een groot terras. De ideale plek om na het shoppen even helemaal te ontspannen. De kaart bestaat uit Internationale gerechten en natuurlijk typische Hongaarse gerechten. Zo is er voor ieder wat wils. Onze aanrader: de Hongaarse goulashsoep en de homemade tagliatelle.

Restaurant, Kiosk, Budapest

Kiosk Budapest, Március 15. tér 4, 1056 Hongarije

Most
Dit restaurant is letterlijk most. De kaart is gigantisch. Je kunt er echt alles bestellen en meestal is dit geen goed teken, maar Most bewijst het tegendeel. Dit is een van de eerste restaurants met een enorm grote kaart waar het eten ook daadwerkelijk heerlijk is. De Tikka Masala en het Tandoori gerecht geserveerd met naanbrood zijn zeker een aanrader. De sfeer bij Most is erg ontspannen, een heerlijke plek als je een heerlijk ontspannen avond tegemoet wilt gaan. Je kan hier trouwens niet alleen dineren, maar ze bieden ook verschillende ontbijtmenu’s aan en daarnaast hebben ze natuurlijk ook gewoon een lunchkaart.

Most Budapest, Zichy Jenő u. 17, 1066 Hongarije

Zona
Dit restaurant ligt in het historische centrum van Budapest. Het is een kleine, romantische plek om te lunchen/dineren. Ze hebben een beperkte kaart, maar de gerechten die erop staan klinken allemaal verrukkelijk en de opmaak van de borden is een culinair kunstwerk. Wij hebben hier genoten van een heerlijke Hongaarse Goulashsoep en als burger-addicts konden wij natuurlijk de verleiding niet weerstaan en hebben daarom ook de burgers op de kaart geprobeerd. Wij hebben onze vingers letterlijk afgelikt en zullen Zona zeker weer bezoeken bij ons volgende bezoek aan Budapest.

Lekker en goedkoop eten bij Zona

Zona Budapest, Lánchíd u. 7, 1013 Hongarije

Wat zijn jouw favoriete restaurants in Budapest?