Typisch Amerikaanse drankjes bij FAB Maastricht

Een van onze favorieten dingen tijdens het reizen is op zoek gaan naar leuke plekjes om lekker te eten, maar niet alleen als we op reis zijn, ook gewoon als we lekker in onze eigen stad zijn gaan we graag op zoek naar leuke, nieuwe barretjes of restaurantjes. En zo komen we uit bij FAB, een Amerikaanse bistro.

FAB is een Amerikaanse bistro in het centrum van Maastricht. Bij het ontvangst in deze bistro waan je je gelijk in Amerikaanse sferen: enthousiaster kan het onthaal bijna niet en dat maakt deze plek meteen al anders dan andere plekken in het centrum.

Eigenaar Riku komt ons met veel plezier uitleg geven over de kaart en geeft uitleg bij de typische Amerikaanse drankjes en gerechten op de kaart. Zo schijnt het drankje genaamd Arnold Palmer echt famous te zijn in Amerika, reden om het te proberen dus. Het is een mix van limonade en ice tea en vernoemd naar de Amerikaanse golfer Arnold Palmer. Het is een verfrissend drankje, minder zoet dan een ice tea en meer smaak dan een limonade. Zeker proberen dus. Mocht je toch voorstander zijn voor de home-made ice tea (deze is overigens ook een aanrader) dan is het wel leuk om te weten dat je, je beker kan afgeven voor een gratis refill.

Arnold Palmer drink

Tijd om te eten. Als voorgerecht gaan we voor de mac & cheese met ranchdressing. Dit zijn kleine bites gevuld met macaroni en kaas natuurlijk. Voor het hoofdgerecht laten we ons natuurlijk adviseren door Riku, want wat moeten we nou echt proberen om ons in Amerika te wanen? Zijn antwoord: “Well if you want to taste the real America, you have to go for the sliders”. Laten we maar vertrouwen op de kenner. Wij gaan voor de sliders. Wat een leuk concept trouwens. Je kiest zelf hoeveel burgers je wil en welke je wil. Uiteindelijk hadden wij er zeven in totaal. Onze top drie:

  1. Black Bean
    Dit is een burger gemaakt van zwarte bonen. Zeker niet een burger die we zo zouden bestellen bij het lezen van de kaart, maar op aanraden van Riku toch de keuze voor deze burger gemaakt. In een woord: HEERLIJK (en dan zijn wij nog geeneens fan van bonen).
  2. Buffalo
    Deze burger is een van de bekendste burgers op de kaart. Het is een burger met kip, tomaat, sla, pittige buffalosaus en ranchdressing.
  3. Pulled Pork
    En tot slot staat ook de Pulled Pork in onze top drie. Deze slider bestaat uit geroosterd varkensvlees, sla en mayonaise. Zeker proeven als je eens iets anders wilt dan een gewone standaard burger.

Famous burgers FAB Maastricht

Mocht je na je voor- en/of hoofdgerecht nog steeds trek hebben dan zijn er nog genoeg dessert opties. Hou je van Red Velvet? Proef dan de Red Velvet cake van FAB. Ze hebben een jaar aan het recept gewerkt. De moeite waard dus.

Naast dineren kun je bij FAB ook terecht voor een heerlijk ontbijt of lekkere lunch. Daarnaast is de zondag brunch bij FAB ontzettend populair en typisch Amerikaans. Wil je verzekerd zijn van een tafeltje op zondag dan kun je beter even reserveren vooraf. FAB is iedere dag geopend van: 08:00 – 22:00 uur.

Heb jij al kennis gemaakt met FAB?

Fab Maastricht, Markt 1-3, 6211 CH Maastricht