Feeling like a French girl

Bij Parijs denk ik meteen aan de Franse vrouw, ofwel de Parissiene: een nonchalante knot, rood gestifte lippen en een kledingkeuze die meestal basic is, maar altijd klasse en stijl uitstraalt. Het Franse gevoel dat de Franse vrouw bij mij oproept krijg ik niet alleen door de inwoners. Er zijn een aantal plekken in Parijs waar ik me voor even een echte Française voel.

 1. Slenter door de wijk Le Marais
  Le Marais, deze levendige, Joodse wijk ligt verdeeld over het 3e en 4e arrondissement van Parijs en is een van de oudste wijken in de stad. Je vindt hier een diversiteit aan hippe bars, restaurantjes, boetiekjes en galeries.
  Le Marais, Parijs
 2. Rue du Nil
  Zoals jullie weten hou ik ontzettend van eten. Na een zoektocht op Tripadvisor wilde ik graag een bezoekje brengen aan: Frenchie to go, na een ritje met Uber komen we voor gesloten deuren terecht. Eerst baalde ik, maar toen ik om me heen keek was ik eigenlijk enorm blij. Wat een leuk straatje! Rue du Nil is een piepklein straatje met allemaal kleine winkeltjes. Er zit een slager, een bakker, een groenteboer, een fruitboer en een aantal restaurantjes. Stuk voor stuk een andere gekleurde luifel en enorm veel Franse mensen die hun inkopen doen. Hup, in de rij bij de bakker voor een lekker croissantje en het buiten op het bankje opeten. Voor even lijkt het of je in Parijs woont.Rue du Nil, Parijs Parijs, Rue du Nil Fruit Rue du Nil, Parijs
 3. Shoppen in een van de vele warenhuizen
  Parijs staat bekend om haar luxueuze warenhuizen. Een combinatie van indrukwekkende gebouwen, toprestaurants en complete Franse collecties zorgen ervoor dat ik me voor even een Française voel. Mijn favoriet: Galeries Lafayette. En vergeet niet om macarons te proeven bij Ladurée. Onze favoriet: passievrucht, rose en salted caramel.Galeries Lafayette, Parijs

Ben jij ook nog op zoek naar leuke food hotspots in Parijs? Lees dan snel onze tips.