Berlijn, een stad die eigenlijk nooit op mijn bucketlist stond, maar waar ik na mijn eerste bezoek stiekem toch een beetje verliefd op ben geraakt. Een vriendinnetje die ik heb leren kennen toen ik Spaans studeerde in Barcelona woont in Berlijn en dus moest ik eraan geloven. Op naar Berlijn om haar op te zoeken. Ze wist dat ik niet zo gek was op Berlijn en wist dus precies naar welke plekken ze me moest brengen zodat ik Berlijn ging waarderen. En ja hoor, het is haar gelukt: ik heb Berlijn in mijn hart gesloten. Een stad met vele gezichten en rijke historie.

Yves wilde al een lange tijd naar Berlijn en nu ik deze stad stiekem nog een keer wilde bezoeken leek het me het perfecte verjaardagscadeau voor hem. Tijdens deze korte citytrip hebben we natuurlijk weer een aantal hotspots ontdekt die we graag met jullie willen delen. Gaan jullie binnenkort naar Berlijn? Sla deze plekken dan absoluut niet over.

House of Small Wonder
Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat. Tussen de hoge kantoorgebouwen bevindt zich dit kleine wonder. De naam doet de knusse hotspot zeker eer aan. Bij binnenkomst word je gelijk nieuwsgierig gemaakt, planten, vintage vloerbekleding en een klassieke wenteltrap trekken de aandacht. Volg de wenteltrap en maak een intrede in dit knusse huisje. De vele ramen, planten en bloempotten aan het plafond doen je denken aan een broeikast. De kaart is anders dan een normale ontbijtkaart. Hier krijg je namelijk ontbijtjes met een Japanse twist. Hoe leuk is dat? Tip: je kunt hier alleen cash betalen. 

Foodspots in Berlijn: van ontbijt tot diner. House of Small Wonder

Johannisstraße 20, 10117 Berlin, Duitsland

Distrikt Coffee
Voor alle pancake lovers, amen! Deze plek is een heerlijk hippe koffiespot met een uitgebreide kaart. We hadden iets te vieren, dus deze keer geen healthy breakfast, maar feestelijke pancakes met banaan, rode vruchten en room. Tip: het kan hier erg druk zijn in de ochtend, dus wees er vroeg bij, want reserveren is niet mogelijk.

Foodspots in Berlijn: van ontbijt tot diner, Distrikt Coffee

Bergstraße 68, 10115 Berlin, Duitsland

Peter Pane
Tijdens onze citytrip eten we in de avond maar al te graag een burger met frietjes. Dit keer kwamen we uit bij Peter Pane. Een burgerbar waar je je burger helemaal zelf kan samenstellen. Hoe fijn is dat?  Daarnaast serveren ze ook nog eens heerlijke cocktails en dat alles voor een leuk prijsje, zodat je nog genoeg over houdt om lekker te kunnen shoppen. Peter Pane heeft trouwens meerdere locaties want het is een keten, onze favoriet was de locatie op de Friedrichstrasse. Tip: Bernsteiner burger. 

Friedrichstraße 101, 10117 Berlin, Duitsland