The Broth Bar Maastricht

Vorige week hebben wij een bezoekje gebracht aan onze ‘nieuwe buufjes’: The Broth Bar. Sinds september is onze straat een hotspot rijker. Dat gaat nog gevaarlijk worden voor onze portemonnee. Naast Luna Rossa (non-stop ijsjes in de zomer) is The Broth Bar onze nieuwe favoriet.

Bij binnenkomst worden we meteen verrast. Het is groter dan we dachten, de inrichting is licht, hip en eigenlijk te vergelijken met een conceptstore. Onze zintuigen worden meteen geprikkeld en mijn oog valt meteen op ‘the peanut butter bar’ hier kun je je eigen pindakaas maken. Hoe leuk is dat?

The Broth Bar Maastricht

Tijd om aan een tafeltje te gaan zitten en de menukaart te bekijken. Voordat we in de menukaart kunnen kijken, komt er al een medewerker naar ons toe. Ze legt ons het concept van The Broth Bar uit  en hieraan merk ik meteen dat ze heel veel over voeding weet. ‘Health freaks en mensen met voedingsallergieën, hier zijn jullie dus echt aan het juiste adres.’ Zoals jullie weten zijn wij niet zo bewust met voeding bezig, maar juist doordat de medewerkers hier heel erg veel kennis over hebben, beginnen zelf wij over voeding na te denken.

Na een kijkje genomen te hebben in de menukaart is onze keuze eigenlijk snel gemaakt. De naam zegt het al: Broth Bar, dan moet ik natuurlijk een van hun Broths proeven. We hadden bij aankomst al de runderbouillon geproefd, dus nu had ik de kans om een van hun andere bouillons ook te proeven. Ik ga voor de vegetarische groentebouillon en kies als topping: kip, cashewnoten, noodles en koriander. Het leuke aan hun Broth is dat je het helemaal zelf kunt samenstellen. Zoals ze zelf zeggen: pick, pimp & sip. Yves gaat voor bacon & eggs. Twee biologische eitjes, spek van een lokale boerderij, gefermenteerde groentjes en brood op basis van zoete aardappel. Ik ben absoluut geen fan van zoete aardappel, maar na het proeven van dit brood heb ik hier toch wel een andere mening over gekregen. Het brood doen ze helaas nog niet verkopen, maar als ze dit gaan doen, weten wij in ieder geval waar we ons brood gaan kopen.

Lunchen bij The Broth Bar Maastricht

Jullie weten ondertussen wel dat wij ontzettende ‘zoete kauwen’ zijn en iets lekkers met een kopje koffie slaan wij dan ook bijna nooit over. We waren heel nieuwsgierig naar hun zoetigheden aangezien ook hierbij alles biologisch en glutenvrij is. Ik koos voor de New York Cheese Cake terwijl Yves voor de chocoladebrownie ging. De New York Cheese Cake is absoluut niet te vergelijken met de cheese cake zoals de meesten van ons hem kennen, net zoals de chocoladebrownie. Toch waren dit beide lekkernijen die we nog eens zouden bestellen.

Onze lekkernij vulde ik aan met een Bullet Proof Coffee. Na het lezen van de kaart moest ik natuurlijk eerst om uitleg vragen, want ik had geen idee wat voor een koffie dit zou zijn. Na de zeer informatieve en interessante uitleg durfde ik de gok wel te nemen en bestelde ik een Bullet Proof Coffee oftewel een latte met grasgevoerde ghee en MCT-vet. De Bullet Proof Coffee is perfect voor langdurige energie. De smaak van deze koffie is intens en niet te vergelijken met een gewoon kopje koffie. Tip: zeker proeven als jullie een bezoekje brengen aan The Broth Bar. 

Bullet Proof Coffee

Over Bullet Proof Coffee:
‘Bulletproof Coffee is not your average latte. It’s a high-performance drink that has a massive impact on your energy and your cognitive function.’ Dave Asprey, CEO and founder of Bulletproof and biohacker. Voor meer informatie over de Bullet Proof Coffee moeten jullie zeker even hier een kijkje nemen. 

Heb jij The Broth Bar al bezocht?

Coddiwomple in Broth Bar MaastrichtThe Broth Bar MaastrichtBar Broth Bar