Europa / Nederland / Staycation

8x bijzonder overnachten in Nederland

Wil je eens wat anders dan een standaard hotelkamer of vakantiehuisje? Boek eens een overnachting in een Panorama Dome met hottub, een tiny house op de Veluwe of een unieke (Hiha)hut. Wij tippen 8 perfecte plekken voor bijzonder overnachten in Nederland.

1. Overnachten in een tiny house in de natuur

Bij TinyParks kom je helemaal tot rust in een tiny house in het bos of tussen de wijnranken. De huisjes zijn klein, maar modern en van alle gemakken voorzien. Of je nu in de zomer of in hartje winter even tussenuit wil, bij Tiny Parks staat altijd een comfortabel bed voor je klaar. Een gemeenschappelijke huiskamer dient als ‘minirestaurantje’, waar je alleen of samen met andere gasten een heerlijk avondmaal kunt bereiden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kookt de organisatie voor de gasten, met wie je vervolgens aan lange tafels kunt dineren en connecten.

Boek hier jouw eigen tiny house in de natuur bij TinyParks!

2. Bijzonder overnachten in Noord-Limburg

In Noord-Limburg, tegen de Duitse grens, ligt Parc Buitengewoon. Het glampingpark doet zijn naam eer aan, want de accommodaties en de service is inderdaad buitengewoon. Overnacht bijvoorbeeld in een tipi in Bali-sferen, in een theehuisje met privé hottub aan het water of geniet van weids uitzicht vanuit een Panorama Dome. Je vindt er tenten in alle soorten en maten, die allemaal voorzien zijn van voldoende luxe voor een comfortabel verblijf. Eigenaren Bas en Bernadette verwennen je graag met een heerlijke maaltijd in de kas die als restaurant dient. 

Wil je zelf bijzonder overnachten in Noord-Limburg? Boek hier je verblijf.

3. Overnachten in een brugwachtershuisje

Het SWEETS Hotel in Amsterdam is geen standaard hotel, met vele kamers in een groot gebouw. Nee, de kamers van dit hotel vind je verspreid over 28 voormalig brugwachtershuisjes die verbouwd zijn tot comfortabele accommodatie. Elk huisje is uniek in uiterlijk en inrichting en heb je eenmaal in één overnacht, dan wil je ook de andere 27 uitproberen. De huisjes zijn geschikt voor twee personen en beschikken elk een eigen badkamer, gratis WiFi en een waterkoker. Onze favoriet is het huisje ‘Nieuwe Amstelbrug‘.

Zelf slapen in een van de brugwachtershuisje? Boek dan hier je verblijf in SWEETS Hotel Amsterdam.

4. Glampen op het Friese platteland

Hoog boven in Friesland, in Nationaal Park het Lauwersmeer, ligt een zalig stil natuurkampeerterrein. Je vindt er naast kampeerplekken aan het water, ook hoekige tiny houses. De houten huisjes zijn van alle luxe voorzien en hebben een eigen keuken en badkamer. Door de grote ruiten heb je uitzicht over de Friese landerijen met vogels en vee. ’s Avonds is het hier pikkedonker, waardoor de omgeving het label Dark Sky Park heeft gekregen. Vergeet dus niet ’s avonds nog even naar buiten te gaan en vanaf je relaxstoel op zoek te gaan naar sterrenbeelden. Je kunt op het terrein gratis gebruik maken van kano’s en een elektrische scooter huren om de omgeving te verkennen. 

Wil jij ook een keertje sterren kijken vanuit je tiny house? Hier boek je je verblijf bij It Dreamlan in Friesland.

5. Uniek overnachten in een Hihahut

Net zo uniek als de bedrijfsnaam, zijn de accommodaties van Hihahut. De kleurrijke hutten in de vreemdste vormen staan verdeeld over het Groene Hart. Je kunt langere tijd in één hut verblijven of een tocht maken tussen de verschillende hutten. Fiets, roei of wandel van accommodatie naar accommodatie en draag je slaapspullen mee. Het is elke dag weer een feestje om je nieuwe hut te ontdekken en te genieten van weer een nieuw uitzicht. Eén van de hutten heeft een uitkijkplatform op het dak en een ander heeft een glazen dak waardoor je ’s nachts naar de sterren ligt te kijken.   

Boek hier je avontuur bij Hihahut!

6. Bijzonder overnachten in de Vinkeveense plassen

In Haven Winkeloord in de Vinkeveense plassen ten zuiden van Amsterdam kun je heerlijk bijkomen van de stadse drukte. Bij Zwier voor Mezelf overnacht je all-in in een ‘Zwier tent’, schip, of tiny house aan het water. Ontbijt, lunch en een driegangen diner worden voor je bereid en kun je meenemen naar je tent. Tussen de maaltijden door luister je naar de vogels vanuit je luie stoel of ontdek je het water met een fluisterboot, kano of SUP-board. Je mag gebruik maken van de sauna en hottub en meedoen met de yogalessen. 

Even helemaal zen worden? Boek hier je overnachting aan de Vinkeveense plassen.

7. Logeren in een tiny house op de Veluwe

NOYR is een licht en luchtig ingerichte tiny house op de Veluwe. Of je nou buiten op de tuinstoel zit of binnen in het luxe bed ligt: je hebt altijd uitzicht op het bos. Je kunt er zelf koken, je hebt moderne sanitair en je mag gebruik maken van de ouderwetse platenspeler en bordspellen. Vanaf de camping waar het huisje op staat, loop je zo het bos in en naar de Zandenplas. Het huisje is de perfecte startplek voor buitenavonturen in de omgeving van Nunspeet, waarna je weer in alle rust van het huisje geniet.

Boek hier je tiny house op de Veluwe.

8. Overnachten in een hotel dat niet zomaar een hotel is

In Hotel Not Hotel vind je geen saaie hotelkamers die allemaal op elkaar lijken. Elke kamer is er ontworpen door een team jonge designers van de Eindhoven Design Academy. Het hotel lijkt wel een museum en in elke ruimte wacht een verrassing op je. Overnacht in een Volkswagen T1 die op een vide geparkeerd staat of slaap in een omgebouwde tramwagon. Ook vind je kamers die verstopt zitten in een boekenkast en Spaanse villa’s die binnen een ruimte in het hotel gebouwd zijn.  

Boek hier een kamer in het Hotel Not Hotel in Amsterdam.

Geen reacties

    Schrijf een reactie