Reisroute Thailand

Thailand is een populaire reisbestemming onder backpackers in Azië. Het is een land met veel bezienswaardigheden, mooie eilanden, lekker eten en een bijzondere cultuur. Het maken van een goede reisroute kan dan ook een uitdaging zijn. Met onze reisroute kom je langs de meest bijzondere plekken van Thailand. 

Tijdens onze rondreis door Azië zijn wij via Maleisië naar Thailand gereisd. Voor de meeste reizigers zal de reis in Thailand echter starten vanuit Bangkok. Mocht jij je reis starten in Bangkok, dan kun je onze route andersom uitvoeren. Reken ongeveer 3 weken voor deze route. 

Koh Lipe
Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand. Dit paradijselijke eiland is ontzettend klein, maar daardoor niet minder leuk. Er zijn geen wegen op het eiland, dus alles gebeurd hier lopend of met een scooter. Dit zorgt ervoor dat Koh Lipe nog steeds een authentiek en paradijselijk eilandje is.

Koh Lanta
Dit is een van de grotere eilanden van Thailand. Het is leuk om dit eiland per scooter te verkennen. Een mooie scooterroute is de route naar het Koh Lanta National Park. Op Koh Lanta zijn er minder toeristen dan op de eilanden Koh Phi Phi of Phuket. Naast de rustige stranden, mag je een bezoek aan Old Town, een klein sfeervol dorp, zeker niet overslaan.

Krabi
In de omgeving van Krabi zijn ontzettend veel activiteiten te doen. Zo kun je vanuit Krabi naar de kustplaats Ao Nang en het bekende Railey Beach. Onze favoriet in Krabi is de hike naar de top van de Tiger Cave Temple. Het is een flinke klim, maar het uitzicht maakt alles goed.

Khao Sok National Park
Na de vele stranden in het zuiden van Thailand is Khao Sok National Park een mooie afwisseling. Khao Sok National Park is een van de oudste regenwouden ter wereld. Er worden vele tours aangeboden, maar je kunt ook zelf op avontuur gaan in het park. Een absolute aanrader in Khao Sok National Park is de Lake Tour.

Koh Pha Ngan
Het eiland dat bekend staat om de fullmoon-party. Als je van feesten houdt mag je dit eiland absoluut niet overslaan, want Koh Pha Ngan staat bekend als hét feesteiland van Thailand.

Koh Tao
Dit eiland staat bekend om haar goede duik- en snorkelspots. Zelfs als je niet gaat duiken en/of snorkelen is dit eiland zeker de moeite waard. De sfeer is er namelijk ontzettend relax. Koh Tao is een van onze favoriete bestemmingen in Thailand.

Hua Hin
Een plek die vaak wordt overgeslagen door backpackers, maar in onze ogen zeker een stop waard is. Hua Hin is een kustplaats in centraal Thailand. Als je, net als ons, van night markets houdt ben je in Hua Hin zeker op het juiste adres. Wij bezochten vanuit Hua Hin het Kui Buri National Park om wilde olifanten te spotten.

Bangkok
De hoofdstad van Thailand. Een plek waar je zintuigen zeker geprikkeld gaan worden. Bangkok heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. En als je van tempels en paleizen houdt raak je in Bangkok niet uitgekeken. Ook is Bangkok de perfecte plek om andere backpackers te ontmoeten.

Op zoek naar accomodaties op deze reisroute? Bekijk dan hier onze favoriete accomodaties.