Tapas La Barraca Maastricht

Wie aan tapas denkt, denkt al snel aan de typische Spaanse hapjes. Wij zijn gek op Spanje en misschien wel nog gekker op tapas. Tapas hoeven voor ons niet altijd Spaanse invloeden te hebben. Wij vinden het gewoon heerlijk om kleine hapjes met elkaar te delen. Genoeg reden voor ons om een nieuwe hotspot in  onze buurt te ontdekken. Tijd voor een avondje La Barraca.

La Barraca heeft haar concept doorgeborduurd op de traditionele tapas. Bij La Baracca vind je niet alleen Spaanse tapas, maar ook Italiaanse, Griekse en zelfs Aziatische tapas. Kortom je favoriete wereldgerechten in een tapasformaat.

Wij wilden zoveel mogelijk proeven tijdens ons bezoekje aan La Barraca en kozen dan ook voor de tapasplank. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden: vlees, vis of gewoon een lekkere mix. Omdat wij zowel vlees- als visliefhebbers zijn hadden wij onze keuze snel gemaakt. In een gezellige ambiance onder het genot van een goed glas rode wijn wachten wij vol ongeduld op onze tapasplank en deze ontvangen wij al vrij snel.

Een houten plank vol lekkernijen; een frisse salade, kip saté spiesjes, gamba’s in knoflookolie, patatas bravas, champignons in roomsaus, souvlaki, olijven, brood, verschillende kazen, pompoensoep en witlof. Bij het zien van de plank wisten we niet waar we moesten beginnen, het zag er allemaal heerlijk uit. Tip: kip saté spiesjes en gamba’s in knoflookolie.

Tapasplank La Barraca

Na de tapasplank hadden we natuurlijk nog trek in een toetje en hebben dan ook nog een kijkje op de dessertkaart genomen. Mijn oog valt gelijk op de dessertplank, Yves heeft zijn twijfels, maar na een ‘toeeeee, alsjeblieft-momentje’ bestelde ik met een grote glimlach op mijn gezicht een dessertplank. Na het zien van onze dessertplank veranderde mijn glimlach in een ‘OMG, waar-ga-ik-dit-laten-grijns’. Een plank vol marshmallows, chocolade, soesjes, tompouces, panna cotta en een freak shake waar je u tegen zegt. Het toetje was prima, maar bij een volgend bezoek geef ik de voorkeur aan een extra tapasronde of een heerlijk kopje koffie met baileys achteraf.

Dessertplank La Barraca Maastricht

Waar eet jij je tapas het liefst in Maastricht?