Mana Retreat, Lombok

Na het drukke en overweldigende Bali, wilden we even helemaal tot rust komen in Lombok. We besluiten om te verblijven in Kuta. Dit ligt in het zuiden van Lombok. Een stadje met een onwijs fijn sfeertje en lekkere restaurantjes. Kuta is zo een plek waar je veel langer blijft hangen dan je vooraf in gedachten hebt. Wij zouden 4 nachten blijven, maar dit werden er uiteindelijk 10. Zegt genoeg toch? ;). Wij verblijven de eerste twee nachten bij Mana Retreat; een oase van rust.

Tot rust komen bij Mana Retreat, Lombok

Omdat we in Kuta zijn om écht even tot rust te komen, kiezen we ervoor om een yoga retreat te doen. Na wat research op het internet, komen we uit bij Mana Retreat. Deze plek staat bekend om haar yogalessen en haar healthy food. Precies waar we op dit moment naar op zoek zijn. Tijd om deze plek uit te proberen.

Bij aankomst worden we gelijk ontzettend blij. Wat een oase van rust. Iedereen is hier met hetzelfde doel: tot rust komen. We verblijven 2 nachten in een deluxe bungalow. Deze bungalow bestaat uit een eigen terras met zitje, een groot tweepersoonsbed, een slaapbank en een awesome badkamer met bad, in de buitenlucht. Sterren kijken terwijl je in bad zit, wie wil dat nou niet? 😉 Verder zijn er twee buitenzwembaden, een spa waar je terecht kunt voor diverse massages en beautybehandelingen, een yogaruimte omringd door groen, een restaurant waar je de meest healthy gerechten kunt bestellen en een buitenbioscoop waar iedere avond de laatste nieuwe films worden gedraaid inclusief popcorn.

Yoga retreat

Ons verblijf bij Mana Retreat draait om de yogalessen. Ondanks dat we nog lang geen gevorderden zijn, kunnen we deze lessen toch bijwonen. Bij Mana Retreat vinden ze het namelijk belangrijk dat iedereen, van beginner tot gevorderde, kan deelnemen aan de yogalessen. Als beginner ben je hier dus zeker ook op je plek. Er worden verschillende soorten lessen aangeboden. Klik hier voor hun actuele lesoverzicht.

Wij volgden de lessen slow-flow, yin yoga en vinyasa. Slow-flow is gebaseerd op een optimale afstemming van het lichaam. Tijdens deze les bouw je kracht op, verbeter je je flexibiliteit en ga je op zoek naar focus. Het tempo van deze lessen is goed geschikt voor beginners.

Naast slow-flow probeerden wij ook voor het eerst yin yoga uit. En ik moet zeggen dit is toch echt wel onze favoriete vorm van yoga. Je houdt hierbij namelijk je houdingen voor 3-5 minuten aan, waardoor je steeds meer rek in je bewegingen zult merken. Deze les is absoluut een aanrader wanneer je je lichaam én geest wilt ontspannen.

Tot slot stond er vinyasa op ons programma. Ook al is vinyasa niet gelijk een les voor beginners, toch waagden we het erop. Bij deze lessen koppel je je ademhaling aan een beweging. Tijdens deze lessen zul je gegarandeerd in creatieve houdingen staan. Voor ons nog niet zo een succes, maar wie weet kunnen wij over een aantal jaren ook in de meest creatieve yogahoudingen staan.

Mocht een verblijf bij Mana Retreat niet binnen je budget passen, maar wil je wel yogalessen volgen? Ook dat is mogelijk. Ze bieden namelijk ook drop-in lessen aan.

 

Tussen de yogalessen door genieten we van overheerlijke smootiebowls aan het zwembad.